UW HUIS VERDUURZAMEN

 

Het verduurzamen van uw huis is een investering die u later terug zal verdienen, omdat de maandelijkse of jaarlijkse kosten teruggedrongen zullen worden. Het verduurzamen van uw huis zal binnen een bepaald aantal jaar dus kostenbesparend zijn. Er zijn veel manieren om uw huis te verduurzamen, denk bijvoorbeeld aan isoloren of het plaatsen van zonnepanelen. Lees verder voor de verschillende opties van het verduurzamen van uw huis. 

Isoleren
Er zijn verschillende manieren om uw huis beter te isoleren. Ten eerste kunt u uw spouwmuren isoleren. Hiermee zorgt u dat energie in uw huis blijft hangen en daardoor heeft u minder stookkosten. U zult merken dat uw energiekosten zullen dalen. 

Ook kunt u uw schuindak laten isoleren. Dit heeft dezelfde gevolgen als het isoleren van uw spouwmuren. 

Nog een manier om uw huis beter te isoloren is door middel van uw vloeren. Door uw vloeren te isoleren zal deze minder koud aanvoelen en zal er minder tocht ontstaan. 

Dubbel glas
Dubbel glas heeft als voordeel dat het warmte, kou en geluid van buitenaf tegenhoudt.

Zonnepanelen
Denkt u erover na om zonnepanelen te laten plaatsen, dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het van belang dat u weet hoeveel stroom u nodig heeft om af te kunnen stemmen hoeveel panelen u nodig heeft. Daarnaast is het van belang om te weten of u voldoende plaats heeft om de nodige panelen te plaatsen en of uw dak voldoende zonlicht vangt. 
Met het plaatsen van zonnepanelen kunt u flink besparen op uw jaarlijkse kosten  en helpt u mee aan minder CO2 uitstoot. 

Naast bovenstaande opties kunt u voor het verduurzamen van uw huis ook nog kiezen voor een warmtepomp, die uw huis en uw water zal verwarmen, en een zonneboiler, om uw water met de kracht van de zon te verwarmen. 

Wilt u graag uw huis verduurzamen en bent u benieuwd wat voor u de financiele opties zijn, neem dan contact op met een van de kantoren van Midden Brabant Advies voor meer informatie of om een afspraak te maken.