BESTAANDE BOUW OF NIEUWBOUW?

 

De feiten over bestaande bouw:

  • Voor bestaande bouw betaal je ‘kosten koper’, de prijs van het pand is vaak nog onderhandelbaar. Bij nieuwbouw is de prijs vaak niet onderhandelbaar, u koopt dan ‘vrij op naam’.
  • Bestaande bouw kun je ‘real life’ bezichtigen, in tegenstelling tot een nieuwbouwhuis, waar u uitgaat van een tekening.
  • Bij bestaande bouw weet u precies wanneer u de sleutel ontvangt van uw huis. Bij een nieuwbouwhuis moet het huis meestal nog gebouwd worden en kan het moment van oplevering vaak niet exact vastgesteld worden.
  • De omgeving van bestaande bouw is al af, bij een nieuwbouwhuis is dit vaak nog niet het geval.
  • Bij de aankoop van een wat ouder huis, kunt u kosten voor onderhoud verwachten, bij een nieuwbouwhuis heeft u in de eerste jaren geen onderhoud nodig.
  • U tekent één koopovereenkomst, in tegenstelling tot een nieuwbouwhuis, waarbij er twee tekent, een voor de grond en een voor het huis.

Bij de aankoop van een ander huis of verbouw van de bestaande bouw, maar ook bij aanpassingen in uw persoonlijke situatie, is het van groot belang goed de mogelijkheden, voor nu en zeker ook voor de toekomst, duidelijk in kaart te brengen. De wet is recent veranderd en daarmee komen er nieuwe mogelijkheden, maar zijn er ook beperkingen waar wij u over kunnen adviseren.

Met uw opgebouwde overwaarde en eventuele tussentijdse veranderingen in uw woon- en werksituatie zijn er vaak andere mogelijkheden voor uw hypotheek en woonlasten waar u een voordeel uit kunt halen, een overweging waard.

Advies
Bij een verhuizing of verbouwing en de daarbij behorende hypotheek gaat het altijd om lange termijn oplossingen. De keuze maakt u zelf, maar wat ons betreft pas na een goed adviesgesprek, nadat wij met u duidelijk uw situatie en uw mogelijkheden in kaart hebben gebracht.

Lees meer: Financieel Advies