VERBOUWEN EN DE FINANCIERING

 

U wilt gaan verbouwen, maar wat is er voor u financieel mogelijk?

Voor het financieren van een verbouwing zijn een aantal mogelijkheden;

 

  • U gebruikt uw spaargeld
  • U sluit een lening af bij familie of naasten
  • U neemt een tweede hypotheek
  • U sluit een persoonlijke lening af 

 

Sparen
Spaart u liever eerst geld voordat u gaat verbouwen, dan kan dat heel makkelijk met de spaarrekeningen van RegioBank. Wilt u hier meer over weten of direct een spaarrekening openen, neem dan contact met ons op via mail, telefoon of het contact formulier op de website. 

Lening familie
U heeft om uw verbouwing te financieren ook de optie om geld te lenen bij familie of naasten. Echter is dit niet geheel zonder risico’s. De kans bestaat dat dit conflicten oplevert of dat afspraken niet worden nagekomen. Als er goede afspraken worden gemaakt dan is het voordelig omdat u de rente hiermee laag kunt houden. 

Tweede hypotheek
Als u een tweede hypotheek wilt afsluiten om uw verbouwing te financieren, wordt er ten eerste weer gekeken naar uw inkomen en de marktwaarde van uw woning. Bij een verbouwing gaat het om de waarde van uw woning vóór de verbouwing en na de verbouwing. Voor een deskundig advies over een tweede hypotheek kunt u contact met ons opnemen via mail, telefoon of via het contactformulier. 

Persoonlijke lening
Ook kunt u een persoonlijke lening afsluiten om uw verbouwing te financieren. Voor het afsluiten van een persoonlijke lening weet u vooraf hoeveel geld u nodig heeft, welk deel daarvan u wilt lenen en wat u maandelijks aan aflossing kan besteden. Voordat u een persoonlijke lening kunt afsluiten is een advies gesprek bij een adviseur nodig. Hiervoor kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze adviseurs.