INBOEDEL

 

Uw inboedel is alles wat zich in uw huis bevindt, maar wat geen deel uit maakt van uw woning. Bijvoorbeeld uw tafels, stoelen, gordijnen en kasten. Als u gaat verhuizen is dit alles wat u meeneemt naar uw volgende huis en daarmee laat u een leeg huis achter.

Bij het verhuizen van uw inboedel kunt u er voor kiezen om dit zelf te doen, of u kunt een verhuisbedrijf inhuren om dit voor u te doen. De voor- en nadelen van beide opties leest u hier terug.

Zelf verhuizen
Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u uw inboedel zelf gaat verhuizen.
Ten eerste zal u een busje moeten huren om uw spullen van A naar B te krijgen. Naast de huur van het busje zult u ook moeten betalen voor de brandstof. De prijs van de brandstof is natuurlijk afhankelijk van de afstand vanaf uw voormalige huis naar uw nieuwe huis. Ook zult u verhuisdozen moeten aanschaffen om uw spullen veilig en geordend te kunnen vervoeren.

Het zelf verhuizen van uw inboedel zal een stuk goedkoper zijn dan het inhuren van een verhuisbedrijf. Ook maakt u uw eigen planning en bent u niet afhankelijk van de tijden van het verhuisbedrijf. U heeft een goed overzicht van waar al uw spullen blijven en bent zelf verantwoordelijk voor de staat van uw spullen.

Er zitten ook een aantal nadelen aan het zelf verhuizen van uw inboedel. U bent niet automatisch verzekerd, tenzij u een inboedelverzekering heeft of dit specifiek aanvraagt voor de verhuizing. U moet alles zelf sjouwen en dit kan erg vermoeiend en tijdrovend zijn en het kan natuurlijk een stuk meer stres opleveren als u alles zelf doet.

Verhuisbedrijf
Uw verhuizing laten doen door een verhuisbedrijf heeft ook voor- en nadelen.
De kosten voor het uitbesteden van uw verhuizing liggen veel hoger dan wanneer u dit zelf zou doen. Daarnaast heeft u niet meer zelf de touwtjes in handen en bent u daarmee afhankelijk van iemand anders.
Het voordeel is hierbij wel dat u zich over de verhuizing geen zorgen hoeft te maken, u hoeft geen zware objecten te sjouwen en u bespaard tijd en stres, kortom het wordt allemaal voor u geregeld.