DE INRICHTING VAN UW HUIS

 

Uw eigen huis inrichten is leuk, want u kunt van uw huis een thuis maken met een inrichting die bij u past, maar waar en hoe moet u beginnen?
Bij het inrichten van uw huis heeft u twee opties, u gaat dit helemaal zelf doen, of u laat dit door een specialist doen. Hier leest u al de voor- en nadelen van het zelf inrichten van uw huis en het inrichten van uw huis door iemand anders.

Het meest voor de hand liggende voordeel van zelf uw huis stylen en inrichten is dat het veel geld kan schelen. U hoeft geen geld te betalen voor een stylist en u kunt goed zoeken naar leuke deals op bijvoorbeeld meubels. Daarnaast is het een voordeel dat u zelf creatief bezig kunt zijn en later trots kunt zijn op het eindresultaat. 
Als u van plan bent zelf uw huis in te richten dan kunnen de volgende tips goed van pas komen;

 

 • Zorg dat u weet waar iedere ruimte in uw huis voor gaat dienen. 
  Zo kunt u gericht op zoek naar passende meubels en woonaccessoires. 
 • Houd rekening met de maten van de verschillende ruimtes in uw huis. 
  Zodat u niet te grote of juist te kleine spullen koopt voor de ruimte.
 • Maak moodboards voor de verschillende ruimtes.
  Maak gebruik van bijvoorbeeld Pinterest om inspiratie op te doen en om online moodboards te maken. Hiermee krijgt u een goed beeld van wat u mooi vindt en wat bij uw huis zal passen. 
 • Begin bij de basis van uw huis. 
  Zorg dat u zich ten eerste bezig houdt met de vloeren, muren en meubels.  Accessoires en kleine dingen doet u als laatst zodat u niet in de knoei komt met uw budget.
 • Houdt rekening met praktische dingen.
  Heeft u een zwarte kat, kies dan niet voor een stoffe witte bank maar juist voor iets wat u makkelijk schoon kunt houden.

De tweede optie voor de inrichting van uw huis is om dit over te laten aan een interieur stylist. Hij of zij kijkt met u mee wat er bij u past en wat een passende stijl kan zijn voor uw huis. Dit is een fijne optie als u zelf door de bomen het bos niet meer ziet omdat er erg veel keus is en hierdoor niet meer weet wat passend is. Het zal u een stuk minder stress opleveren dan wanneer u zelf uw huis inricht.

Gaat u uw huis verbouwen of wilt u weten of dit voor u financieel mogelijk is of dat een lening voor u wellicht interessant is, dan kunt u contact opnemen met een van de kantoren van Midden Brabant Advies voor een deskundig advies en om samen de opties door te lopen.