ONDERHOUD AAN UW HUIS

 

Het is belangrijk dat u uw woning blijft onderhouden. Dit heeft een aantal redenen; het is wettelijk verplicht, de waarde van uw woning stijgt, als u uw huis wilt verkopen dan gaat dit sneller bij een goed onderhouden huis en het woont natuurlijk een stuk prettiger in een goed onderhouden huis.

 

Verplicht onderhoud
Volgens de Woningwet is het verplicht uw huis te onderhouden. Bij een huurwoning wordt het grote onderhoud door de huurbaas verricht, maar heeft u een koopwoning dan bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw huis. In de Woningwet gaat het om bouwtechnische veroudering. De gebruikte materialen in uw woning zoals hout en metselwerk moeten onderhouden worden. Woontechnische veroudering, het verfaaiien van uw woning, zijn niet opgenomen in de Woonwet. 

 

Waarde woning stijgt
Zodra uw woning goed onderhouden is, zal de waarde van uw woning stijgen. Bij een niet goed onderhouden huis is de kans groot dat de verkoop van uw woning moeilijker zal zijn, omdat mensen sneller kiezen om een goed onderhouden huis te kopen. Daarnaast is de concurrentie op de huizenmarkt groot en zal een gelijkwaardig huis dat goed onderhouden is een stuk geliefder zijn onder potentiele kopers. 

De investering die u doet bij de onderhoud van uw huis kunt u dan ook terug verdienen zodra u uw huis verkoopt. Verkoopt u uw huis niet, dan is het natuurlijk een stuk prettiger om in een goed onderhouden huis te wonen. 

Bent u van plan binnen kort onderhoud aan uw huis te verrichtten en bent u benieuwd wat voor u financieel mogelijk is betreft het onderhouden van uw huis, neem dan contact op met een van de kantoren van Midden Brabant Advies, voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.