OVERSLUITEN

 

U denkt erover na om uw hypotheek over te sluiten om uw maandlasten te verlagen, maar is dit ook daadwerkelijk voordeliger? Bereken makkelijk zelf via de ‘Hypotheekcheck’ of het oversluiten van uw huidige hypotheek financieel aantrekkelijk is. Deze tool is volledig gratis en anoniem te gebruiken. Liever advies van een van onze deskundige adviseurs? Zij kijken graag met u mee of uw hypotheek nog bij u past en of het voordeliger kan. U kunt een afspraak maken via het contactformulier, via de mail of bel met een van onze kantoren.

Er zijn een aantal redenen waardoor het oversluiten van uw hypotheek wellicht goed voor u uit kan pakken.
Bijvoorbeeld als uw rentevaste periode bijna afloopt, u uw huis wilt verbouwen, uw huis overwaarde heeft, uw persoonlijke situatie veranderd of als u lagere maandlasten wenst.

Bij het oversluiten van een hypotheek zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet uw woningwaarde hoger liggen dan uw hypotheekwaarde, anders is de kans klein dat geldverstrekkers toezeggen op uw aanvraag. Daarnaast is uw hypotheekvorm een factor die meebepaald of het oversluiten van uw hypotheek voor u verstandig is. Houd er ook rekening mee dat het oversluiten van uw hypotheek altijd kosten met zich meebrengt. Deze kosten kunnen bestaan uit:

– Taxatiekosten
– Hypotheekaktekosten
– Boeterente
– Kosten Nationale Hypotheek Garantie
– Advies- en bemiddelingskosten

Laat u goed adviseren door een van onze adviseurs. Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.