HYPOTHEEKADVIES OISTERWIJK

Wilt u hypotheek advies in Oisterwijk? Dan kunt u daarvoor prima terecht bij Hypokeuze. Wij nodigen u graag uit voor een gesprek waarin we de mogelijkheden uitgebreid en duidelijk met u doornemen. Het kopen van een huis is vaak één van de spannendste dingen die mensen in hun leven doen. Het heeft dan ook vergaande consequenties. U gaat een flinke schuld aan die moet worden afgelost en u gaat hopelijk wonen op een fijne plek waar u de komende jaren een fijne tijd wilt hebben.

WAT VOOR HYPOTHEEK KAN IK HET BESTE KIEZEN?

Als u een huis wilt kopen kunt u kiezen uit verschillende hypotheekvormen. Voor welke u kiest hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie en voorkeur. Het is niet meer mogelijk om een woning te kopen zonder af te lossen. Na de huizencrisis die in 2008 begon zijn de regels aangescherpt en moet u dus altijd gedurende de looptijd al een deel van de hypotheek aflossen. Maar als u nu al een koopwoning heeft mag u een aflossingsvrije hypotheek die u nu heeft wel meenemen naar een volgende woning. Tijdens een gesprek over hypotheek advies in Oisterwijk kan worden bekeken wat uw mogelijkheden zijn zodat u weet hoeveel u kunt lenen en wat uw maandlasten gaan worden.


KAN IK OOK ALS ZZP’ER EEN HYPOTHEEK AFSLUITEN?

Als u zelfstandige zonder personeel bent zijn er zeker mogelijkheden om een woning te kopen. U moet hiervoor wel kunnen beschikken over een vast inkomen en voldoende uitzicht hebben op voldoende inkomsten voor de komende jaren. De hypotheekverstrekker zal uw situatie beoordelen aan de hand van uw jaarcijfers over de afgelopen jaren. In een gesprek over hypotheek advies in Oisterwijk kunnen we samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie.


EEN NIEUWBOUWHUIS KOPEN IS NET EVEN ANDERS DAN BESTAANDE BOUW

Als het huis dat u gaat kopen nog gebouwd moet worden dan gaat alles net even anders dan wanneer u een bestaande woning koopt. Bij de financiering van een nieuwbouwwoning hoeft u geen rekening te houden met de kosten koper, een nieuwbouwwoning koopt u doorgaans vrij op naam. Dat scheelt dus in de kostgen. Uw hypotheekbedrag wordt in een bouwdepot gestort waaruit u steeds een deel betaalt naarmate de bouw van uw woning vordert. In een duidelijk hypotheek advies in Oisterwijk krijgt u van Hypokeuze alle informatie die u nodig heeft als u besluit een nieuwbouwwoning te gaan kopen.


IK WIL MIJN KINDEREN HELPEN EEN HUIS TE KOPEN, KAN DAT?

Vandaag de dag is het voor starters op de woningmarkt erg lastig om een huis te kopen. De financieringsmogelijkheden zijn een stuk beperkter dan enkele decennia geleden. Als u uw kinderen een handje wilt helpen met het kopen van een woning dan zijn daar zeker mogelijkheden voor. Een hypotheek advies in Oisterwijk waarbij de optie van een financiële injectie door de ouders wordt meegenomen levert vaak meer mogelijkheden op. Er zijn wel fiscale regels waar u rekening mee moet houden, en deze leggen wij u dan ook graag uit zodat u hierdoor niet onaangenaam verrast wordt.


HOEVEEL KAN IK LENEN VOOR DE KOOP VAN EEN BESTAANDE WONING?

Een bestaand huis kopen betekent dat u vrijwel altijd te maken krijgt met de kosten koper. U moet dus altijd een bedrag optellen bij het bedrag waarvoor u de woning koopt. Als u starter bent op de woningmarkt moet u er rekening mee houden dat u de kosten koper zelf moet betalen, want die mogen niet worden meegefinancierd met de hypotheek. Dit komt uiteraard aan de orde in een gesprek over hypotheek advies in Oisterwijk. Als u een partner heeft worden uiteraard beide inkomens meegenomen, zij het dat het inkomen van 1 van beide partners niet voor 100% meetelt maar voor slechts 90% om eventuele arbeidstijdverkorting in verband met kinderen of een andere reden te kunnen meenemen.


HYPOTHEEK ADVIES IN OISTERWIJK: HOE WERKT HET VANDAAG DE DAG MET BIEDEN OP EEN HUIS?

In de periode dat de huizenmarkt overspoeld werd met woningen, in de periode van de huizencrisis tussen 2008 en 2014 ongeveer, kon u op een huis vaak een lagere prijs bieden dan de vraagprijs en dan nog was de kans groot dat u het huis kon kopen. Het was eigenlijk niet aan de orde dat voor een woning de vraagprijs werd geboden of zelfs meer. Vandaag ligt dat anders. Afhankelijk van de regio moet u rekening houden met meerdere gegadigden en is het dus zaak een realistisch bod te doen. Wilt u een woning kopen in een populaire grote stad dan moet u er rekening mee houden dat u flink boven de vraagprijs moet bieden om kans te maken op de woning. U kunt in een gesprek over hypotheek advies in Oisterwijk samen met de hypotheekadviseur berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Zo weet u dus hoe ver u kunt gaan met bieden op een huis. U kunt het bieden ook overlaten aan een aankoopmakelaar, ook hiervoor kunt u terecht bij Hypokeuze. De makelaar gaat mee met de bezichtiging en kan u adviseren over de koop van de woning en de prijs die u hiervoor maximaal zou moeten bieden.


KAN IK MIJN HYPOTHEEK TUSSENTIJDS OVERSLUITEN?

Met de dalende rente op hypotheken kan het aantrekkelijk zijn om uw hypotheek tussentijds over te sluiten. Hiervoor berekent de bank een boete als uw nieuwe rente lager is, maar deze boete kunt u voor lief nemen als u vervolgens flink minder rente betaalt. Overweegt u om uw hypotheek over te sluiten? Dan kunt u voor hypotheek advies in Oisterwijk terecht bij Hypokeuze. Wij nemen graag alle mogelijkheden met u door en rekenen voor u uit of oversluiten rendabel is en wat uw nieuwe vaste lasten per maand gaan worden. Misschien biedt het in uw geval onverwachte financiële mogelijkheden die u eerder nog niet bekend waren.


WE MAKEN GRAAG EEN AFSPRAAK VOOR EEN GESPREK OVER UW HYPOTHEEK

Heeft u plannen om een woning te kopen of wilt u weten of het lonend is om uw hypotheek over te sluiten? Maak dan nu een afspraak voor hypotheek advies in Oisterwijk bij Hypokeuze. U vindt de telefoonnummers van onze vestigingen op de website. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier. Stuur ons uw gegevens en geef in het kort aan waar het gesprek over zal gaan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.