HYPOTHEEK ADVIES UDENHOUT

Eén van de belangrijkste dingen die mensen in hun leven doen is een huis kopen. Helaas is het maar weinigen gegund om dat zonder hypotheek te doen. Maar het geluk is dan wel weer dat u voor uitstekend hypotheek advies in Udenhout terecht kunt bij Hypokeuze. Een hypotheek afsluiten is een ingewikkeld proces waar veel bij komt kijken en wat u dus beter niet zelf kunt doen. Vertrouw op gedegen advies zodat u weet waar u aan toe bent en zodat u de zekerheid heeft dat u de hypotheek ook kunt betalen zonder in financiële problemen te komen.

HYPOTHEEK ADVIES IN UDENHOUT: KAN IK HET HUIS DAT IK OP HET OOG HEB BETALEN?

De belangrijkste vraag als u een huis gaat kopen is natuurlijk of u de prijs die hiervoor staat kunt betalen. Hiervoor kunt u online bij diverse banken een quick scan doen. Maar u weet het pas zeker als u een afspraak maakt voor een gesprek over hypotheek advies in Udenhout. Wij gaan met u om de tafel om alles duidelijk op een rijtje te zetten en een gedegen berekening te maken van uw mogelijkheden. Dit kunt u natuurlijk ook vooraf doen, zodat u, als u op huizenjacht gaat, vooraf weet wat de mogelijkheden zijn als het om de hypotheek gaat.

ALS IK ZZP’ER BEN, KAN IK DAN OOK EEN HUIS KOPEN?

Het is vandaag de dag zeker mogelijk om als zzp’er een huis te kopen. Voorheen waren hypotheekverstrekkers huiverig vanwege de onzekere financiële situatie. Maar aangezien er steeds meer zelfstandigen zonder personeel zijn, komen er ook steeds meer hypotheken voor deze doelgroep. U dient uiteraard te kunnen aantonen dat u al enige tijd als zelfstandige werkt en voldoende inkomsten kunt genereren. Daarnaast moet er een goede prognose zijn voor de toekomst. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan kunnen we in ons hypotheek advies in Udenhout een duidelijke berekening geven van uw mogelijkheden om een huis te kopen. Als u al een koopwoning heeft die u voor een goede prijs kunt verkopen maakt dat uw kansen uiteraard groter.

IS HET ALS STARTER NOG MOGELIJK OM EEN HUIS TE KOPEN?

Starters hebben het in sommige regio’s erg lastig op de huizenmarkt. Tegenwoordig moet er eigen geld worden ingelegd om een hypotheek te kunnen krijgen. Daarnaast moet u uiteraard over voldoende inkomsten beschikken om de hypotheek probleemloos te kunnen betalen. Er zijn wel degelijk starterswoningen beschikbaar, zeker als u zich niet alleen richt op de grote steden. Maak een afspraak voor een gratis hypotheek advies in Udenhout en we kijken samen wat de mogelijkheden zijn om een eigen huis te kopen.

IS HET NU WEL EEN GUNSTIGE TIJD OM EEN HUIS TE KOPEN?

De situatie is zeker gunstig om een huis te kopen. De rente op hypotheken is momenteel historisch laag. Het probleem is wel dat er in sommige regio’s weinig huizen beschikbaar zijn, zeker als u bent aangewezen op het wat lagere segment. Maar als u uw droomhuis heeft gevonden dan kunt u direct een afspraak maken voor hypotheek advies in Udenhout. In het gesprek wordt meteen gekeken welk hypotheektype het beste bij u past. Dit kan overigens ook een combinatie van verschillende hypotheekvormen zijn. Als u momenteel al een koophuis heeft dan kunt u uw lopende hypotheek meenemen naar de nieuwe woning, uiteraard op voorwaarde dat uw huidige huis is verkocht.

KAN IK MIJN KINDEREN HELPEN ALS ZE EEN HUIS WILLEN GAAN KOPEN?

Als u als ouders de financiële mogelijkheden heeft om uw kind te ondersteunen bij de aankoop van een woning dan zijn hier zeker mogelijkheden voor. Wel moet u hierbij in de gaten houden dat u niet zomaar een bedrag mag schenken voor de aankoop van een woning. De Belastingdienst heeft hier bepaalde regels voor. Wel kunt u natuurlijk een woning kopen en deze vervolgens aan uw kind verhuren. Wilt u de mogelijkheden hiervoor onderzoeken, dan kunt u voor gedegen hypotheekadvies in Udenhout terecht bij Hypokeuze. Samen met u bekijken we alle mogelijkheden. Houd er rekening mee dat u de hypotheekrente van een woning alleen mag aftrekken van de inkomstenbelasting als u deze woning zelf bewoont.

EEN BESTAAND HUIS KOPEN OF NIEUWBOUW, WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

Als u een huis gaat kopen dan kunt u als u geluk heeft kiezen voor bestaande bouw of nieuwbouw. Het voordeel van een nieuwbouwwoning is natuurlijk dat u hier de eerste jaren weinig onderhoud aan heeft. Ook betaalt u in dit geval geen kosten koper. Als u een bouwplan op het oog heeft en u wilt weten of u hiervoor een hypotheek kunt krijgen dan kunt u voor hypotheek advies terecht bij Hypokeuze. Bij bestaande bouw betaalt u in vrijwel alle gevallen de kosten koper. U moet er dus rekening mee houden dat de uiteindelijke verkoopprijs hiermee nog wordt verhoogd. Deze kosten zijn overigens wel aftrekbaar van de inkomstenbelasting, u kunt een deel daarvan dus terugkrijgen als u het jaar na de aankoop aangifte doet.

HEEFT U UW DROOMHUIS GEVONDEN?

Als u na een lange zoektocht uw droomhuis heeft gevonden, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten of het gaat lukken om een betaalbare hypotheek te krijgen. Maak hiervoor een afspraak voor hypotheekadvies in Udenhout bij Hypokeuze. Eén van onze ervaren adviseurs gaat dan met u alle mogelijkheden bekijken om een zo gunstig mogelijke financiering mogelijk te maken. Omdat wij onafhankelijk zijn kunnen wij hypotheken voor u regelen van verschillende aanbieders. Dit kan soms tot flinke prijsverschillen leiden die wij graag voor u uitzoeken.

WIJ MAKEN GRAAG EEN AFSPRAAK MET U OVER UW HYPOTHEEK

Wilt u onafhankelijk en betrouwbaar hypotheekadvies in Udenhout? Maak dan nu een afspraak met Hypokeuze. U kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier op onze website. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Natuurlijk kunt u ons ook bellen om een afspraak te maken, u vindt de telefoonnummers van onze vestigingen op de website. Wij nemen voor een gesprek over hypotheekadvies in Udenhout altijd ruim de tijd. Al uw vragen worden beantwoord en u kunt rekenen op onze deskundigheid.