FINANCIEEL ADVISEUR UDENHOUT

Een nieuwe woning behoeft een goede hypotheek. Een hypotheek kun je echter niet afsluiten zonder een Financieel adviseur in Udenhout. Het betreft namelijk een complex product, waar veel expertise voor nodig is en daarnaast bemiddeling tussen de aanbieder en de klant. Je zult dus op zoek moeten gaan naar de juiste adviseur voor jouw product en daarnaast de beste prijs. Het is daarom goed om te weten wat een financieel adviseur voor jou kan betekenen en op welke manier jij de juiste selectie maakt, zodat je gelijk kunt beginnen met het aanvragen van offertes.

JE LOOPT MINDER RISICO MET EEN FINANCIEEL ADVISEUR

Een Financieel adviseur in Udenhout helpt jou bij het maken van de juiste keuze voor jouw financieel product. Of het nou een hypotheek is of een andere lening, er moet altijd gekeken worden naar de risico’s die jij als klant loopt. Alleen het product met de minste risico’s wordt aan jou toegewezen door de adviseur, zodat de aanbieder er zeker van is dat jij jouw product kunt blijven betalen. Daarom worden er altijd verschillende controles uitgevoerd, welke wettelijk vastgelegd zijn. Denk hierbij niet alleen aan jouw financiële vermogen, maar ook aan fraude, strafblad en identiteit. Hiermee worden risico’s voor beide partijen voorkomen en kun jij genieten van jouw nieuwe hypotheek.

HET DIENSTVERLENINGSDOCUMENT GEEFT JOU MEER DUIDELIJKHEID

De kosten voor een Financieel adviseur in Udenhout zijn afhankelijk van verschillende factoren. Deze heeft namelijk een vast uurtarief voor jouw advies en bemiddeling. De tijd die de adviseur er uiteindelijk mee bezig is, bepaalt de totale prijs. De uurtarieven moeten altijd vermeld worden door de adviseur in een offerte. Daarnaast moet er gesproken worden over eventuele andere kosten die gemaakt gaan worden, zodat je weet waar je aan toe bent. Een goed overzicht van de taken en de tarieven die hiervoor gerekend worden, staan vermeld in een dienstverleningsdocument. De adviseur is verplicht deze aan jou te overhandigen voordat je de samenwerking aangaat, zodat je precies weet waar je aan toe bent en niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

DE ADVISEUR LET OP ALLE ONDERDELEN

Maar waar let een Financieel adviseur in Udenhout op als hij met jouw producten aan de slag gaat?

  • Risico’s. Hierbij wordt alleen gekeken naar de risico’s die je kunt nemen, maar ook welke je bereid bent om te nemen.
  • Welk product heb je nodig en wat kun je financieel aan?
  • Fraude, strafblad en identiteit. Er moet een wettelijke controle uitgevoerd worden om deze onderdelen te bekijken.

Als alles in orde is, gaat de financieel adviseur aan de slag met het zoeken van de mogelijkheden. Hierbij krijg je uitleg over de producten en maakt de adviseur de uiteindelijke keuze. Hierbij wordt wel altijd vermeld waarom er voor deze keuze is gegaan, zodat je een goed beeld hebt bij jouw nieuwe product.

TARIEVEN TRANSPARANT DOOR APARTE BEREKENINGEN

Daarna is het natuurlijk ook nog de vraag hoe de verschillende tarieven worden berekend. Voor hypotheken worden de provisies bijvoorbeeld niet meer in de prijs van de producten verwerkt, maar apart in rekening gebracht. Hierdoor krijg je een transparanter beeld van de werkzaamheden en kun je sneller ontdekken waar je goedkoper uit bent. Hierdoor merk je wel dat de prijzen aanzienlijk hoog liggen, waardoor je af kunt schrikken en niet voor een bepaalde adviseur kiest. Een Financieel adviseur in Udenhout brengt echter altijd de kosten in rekening voor de diensten die geleverd worden, zoals het advies, de producten en de bemiddeling met de aanbieder.

AFHANKELIJKE PARTIJEN HANTEREN VASTE PRIJZEN

Onderstaande tabel geeft jou een beter beeld over de verschillende tarieven die gerekend worden bij de grote aanbieders. Voor een Financieel adviseur in Udenhout zullen wellicht andere prijzen gerekend worden, waardoor je soms goedkoper of duurder uit bent.

AanbiederStarterNiet-starterHypotheek verhogen
Rabobank1500 euro1900 euro2200 euro
ING Bank1750 euro2100 euro900 euro
SNS Bank2200 euro1800 euro1250 euro
ABN Amro1525 euro1850 euro1900 euro

GOED ADVIES BELANGRIJK BIJ HET AFSLUITEN

De kosten zijn echter niet het belangrijkste om naar te kijken. Een financieel adviseur uit Udenhout moet namelijk ook het beste advies kunnen uitbrengen. Bij het afsluiten van een hypotheek gaat het namelijk niet alleen om het uitleggen van de mogelijkheden, en de documenten naar de aanbieder sturen. Maar ook onderbouwen, waarom er voor een bepaald product gekozen is. Vaak gaat dit om de financiële mogelijkheden en de gevaren van arbeidsongeschiktheid of het overlijden van één van de eigenaren. Je wilt immers jouw huis kunnen behouden na de aanschaf als er bepaalde zaken veranderen in jouw privéleven. De adviseur past hierin ook zijn advies op aan naar jou toe.

VRAAG DOOR TIJDENS HET KENNISMAKINGSGESPREK

De financieel adviseur uit Udenhout rekent vaak een uurtarief. De adviseur berekend dit door het aantal uren die er nodig zijn om tot een besluit te komen voor het afsluiten van een hypotheek of lening. De adviseur neemt alles mee in de totaalprijs. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot de overdracht bij de notaris. De gemiddelde tijd die een adviseur bezig is bij het afsluiten van jouw hypotheek is 21 uur. Sommige adviseurs doen het sneller, anderen doen er iets langer over. Hier is vaak het uurtarief bij betrokken. Een adviseur met een laag uurtarief kan er langer over doen om toch tot een mooi bedrag uit te komen. Terwijl iemand met een hoger uurtarief wellicht sneller klaar is met jouw financieel product. Het is daarom goed om altijd tijdens het kennismakingsgesprek te vragen wat je kunt verwachten. En hoeveel uur de adviseur bezig denkt te zijn met jouw situatie.

GA OVER TOT HET AANVRAGEN VAN OFFERTES

Via de website kun je eenvoudig offertes aanvragen van iedere financieel adviseur uit Udenhout. Door dit direct te doen krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en kun je een goede keuze maken voor jouw uiteindelijke keuze. Het is daarom ook verstandig om hier niet te lang mee te wachten, maar direct met de vergelijking te beginnen. Zo ben je verzekerd van een snelle en goede afhandeling en kun je genieten van jouw nieuwe hypotheek of lening.