FINANCIEEL ADVISEUR TILBURG

Jouw geldzaken wil je het liefst zo goed mogelijk geregeld hebben. Hiervoor heb je ook een product nodig die bij jouw situatie past en welke geheel aan jouw eisen tegemoetkomt. Je moet ze immers ook kunnen betalen en daarom wordt er altijd getoetst. Een financieel adviseur in Tilburg kan jou daarbij helpen en is belangrijk als jij een financieel product wilt hebben dat bij je past.

IN GESPREK GAAN MET DE ADVISEUR

Voordat je een financieel adviseur in Tilburg inschakelt. Is het goed om te weten wat een financieel adviseur precies doet en waarvoor je deze in kunt schakelen. Als eerste gaat een adviseur in gesprek met klanten om een beeld te krijgen van de behoeften en de situatie waarin deze verkeren. De risico’s worden in kaart gebracht en daarbij ook de mogelijkheden die aansluiten bij de financiële situatie. Daarna volgen er wettelijke toetsingen, welke een beter beeld geven over de financiën en de bijbehorende producten die de klant hebben wilt. Hierbij hoort ook de controle op fraude, een strafblad en jouw identiteit. Op deze manier kunnen risico’s beperkt worden en wordt ervoor gezorgd dat je geen al te grote risico’s loopt.

MOGELIJKHEDEN MET JOU BESPROKEN

Als deze informatie in kaart is gebracht, worden de producten er daadwerkelijk bij betrokken. De financiële producten moeten immers aansluiten bij jou als klant en je kunt hier je mening over geven. De uiteindelijke keuze ligt echter bij de financieel adviseur in Tilburg. Je krijgt wel altijd te horen waarom er voor deze keuze is gegaan, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Dit gaat altijd parallel met de controle van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), welke de adviseur en zijn taken controleert. Je kunt er hierdoor vanuit gaan dat je de juiste hulp geboden krijgt en dat er ook voor de beste keuze voor jouw situatie gegaan wordt.

Ben op de hoogte van tarieven

Voordat je een samenwerking aangaat met een financieel adviseur in Tilburg moet je goed op de hoogte zijn van de tarieven en de taken die een bepaalde adviseur uitvoert. Als je bijvoorbeeld bij een van de grote banken aanklopt voor hypotheekadvies, zul je een goedkoop product kunnen krijgen, maar heb je nooit echt advies. Je krijgt immers vaak de financiële producten die de banken zelf aanbieden. Een onafhankelijke adviseur kijkt naar verschillende partijen en kiest van daaruit de producten die bij jou passen. Hier komt vaak wel een extra kostenplaatje bij kijken, doordat de uurtarieven sterk kunnen verschillen. De verschillende werkzaamheden inclusief tarieven kun je terugvinden in een dienstverleningsdocument.

HET DIENSTVERLENINGSDOCUMENT VORMT DE LEIDRAAD.

Een dienstverleningsdocument moet altijd aan jou overhandigd worden. Alleen dan mag er een advies uitgegeven worden. Hierin staan alle taken van een financieel adviseur in Tilburg vermeld en worden alleen vrijgegeven als het om complexere producten gaat. Bij een inboedelverzekering is bijvoorbeeld een document niet nodig. De taken die omschreven staan, zijn:

  • Het klantonderzoek.
  • Het adviseren van een bepaald product.
  • Uitzoeken welke aanbieder het beste past.
  • Contact leggen met de desbetreffende aanbieder.
  • Contacten onderhouden met zowel de klant als de aanbieder.

Bij laatstgenoemde gaat het er ook om dat de overstap goed geregeld wordt. Daarom moet er een goede communicatie zijn en zijn korte lijnen van belang. Daarnaast staan ook de verschillende adviestarieven erbij vermeld, zodat je in een oogopslag ziet wat jij kwijt gaat zijn aan de samenwerking.

VERSCHILLENDE TARIEVEN PER UUR

Hierbij is het goed om te kijken naar de gemiddelde tarieven van een financieel adviseur in Tilburg in vergelijking met de tarieven van banken en hypotheek adviseurs. Bij een spaarhypotheek van €200.000 wordt bijvoorbeeld een afsluitprovisie van 1,5 procent gevraagd. Dit komt neer op €3000. Als een onafhankelijke adviseur 120 euro per uur vraagt en 25 uur bezig is met jouw advies. Komt dit op hetzelfde bedrag neer. Bij de grote banken krijg je weer minder advies, waar vaak ook de prijzen naar zijn. Onderstaande tabel geeft hier een duidelijker beeld van. Houdt er bij deze tabel wel rekening mee dat er in de meeste gevallen naar een product gezocht wordt in het assortiment van de adviseur zelf. Bij de Rabobank en ABN Amro krijg je echter wel advies mee. Daarnaast worden er soms andere prijzen gerekend voor starters dan wanneer je jouw hypotheek wilt verhogen.

AanbiederBedragStarters
Knab€1300€1300
Rabobank€1750€1450
ABN Amro€2100€1750
ING bank€2100€2100
SNS bank€2195€1900
De Hypotheker€2990€2990

BEKIJK DE LICENTIE VAN DE ADVISEUR

Maar hoe vind je dan de beste adviseur? Als eerste moet je meerdere offertes opvragen om te zien welke budgettair gezien het beste bij jou past. Je moet daarvoor weten wat het uurtarief van een adviseur is. Hier kun je achter komen met de offertes, maar ook in een kennismakingsgesprek. Daarnaast is het ook verstandig om op de licentie van een adviseur te letten. Een diploma of licentie geeft aan dat je met een betrouwbare partij te maken hebt, waardoor er ook een beter advies uit kan komen. Let daarnaast ook op de onafhankelijkheid van de financieel adviseur in Tilburg. Het hoeft geen problemen op te leveren als een adviseur niet volledig onafhankelijk is. want de kwaliteit van producten kan hetzelfde blijven. Echter zul je bij een afhankelijke adviseur een minder compleet advies krijgen. Doordat vaak de producten van partners worden aangeboden.

VRAAG DIRECT JOUW OFFERTES AAN

Als laatste is ook het uurtarief van een financieel adviseur in Tilburg belangrijk om in de gaten te houden. Een laag tarief kan aantrekkelijk zijn voor jouw situatie, maar als deze adviseur veel uren steekt in het vinden van het juiste product kun je nog duurder uit zijn. Vraag daarom altijd naar het aantal uur dat de adviseur bezig denkt te zijn met jouw situatie, waardoor er een beter beeld ontstaat van de samenwerking. Zo kun je ook makkelijker prijzen vergelijken en een goede keuze maken voor jouw adviseur. Vraag daarom direct een aantal offertes aan via de website, zodat je een goed overzicht krijgt van de mogelijkheden en de beste financieel adviseur in Tilburg kunt kiezen voor jouw situatie.