FINANCIEEL ADVISEUR OISTERWIJK

Er komt een dag dat je jouw hypotheek moet gaan regelen. Je koopt jouw eerste huis en je wilt de hypotheek afsluiten. Hiervoor is altijd een adviseur nodig, die op basis van jouw behoeften en situatie het geschikte product voor jou afsluit. Een financieel adviseur uit Oisterwijk kan jou helpen om de hypotheek af te sluiten. Zo laat hij jou zonder problemen achter met jouw nieuwe financiële product. Het is daarvoor echter wel verstandig dat je weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van een financieel adviseur.

VERMIJD RISICO’S DOOR EEN FINANCIEEL ADVISEUR

Een financieel adviseur uit Oisterwijk helpt jou bij het maken van de beste keuze voor jouw financieel product. Hiervoor wordt er gekeken naar jouw wensen en behoeften, maar ook naar jouw financiële situatie op dat moment. Het product moet immers wel aan jouw situatie voldoen en je moet ook risico’s vermijden dat je het niet terug kunt betalen. Aan financiële producten zitten immers grote risico’s verbonden, waardoor er altijd een wettelijke toetsing plaats moet vinden voordat je een contract af kunt sluiten. Voor alle diensten die een financieel adviseur uitvoert, worden kosten in rekening gebracht.

HET KENNISMAKINGSGESPREK MAAKT VEEL DUIDELIJK

De kosten die jij moet maken om advies en bemiddeling te krijgen hangen sterk af van de diensten die jij bij een financieel adviseur uit Oisterwijk afneemt. Daarnaast gelden er ook verschillende uurtarieven bij adviseurs, waardoor een goed onderzoek vooraf van belang is. Bekijk hierbij goed welke taken de adviseur uitvoert en hoeveel tijd deze hieraan kwijt denkt te zijn. Iemand met een laag uurtarief kan namelijk ervoor kiezen om er langer over te doen met het advies en de bemiddeling, waardoor je alsnog duurder uit bent. Alle opties moeten dus helder zijn tijdens de aanvraag van de offerte en een eerste kennismakingsgesprek.

DE VERSCHILLENDE TAKEN BEPALEN HET TARIEF

Daarnaast is het verstandig om te kijken hoe een financieel adviseur uit Oisterwijk te werk gaat en welke taken er bij een adviseur horen.

  • Een klantonderzoek. Er moet een goed beeld komen van de klant en welke risico’s deze kan nemen.
  • Wettelijke toetsingen. Hierbij wordt gekeken of je ooit fraude hebt gepleegd, een strafblad hebt en of jouw identiteit klopt.
  • De mogelijkheden. De adviseur bespreekt de mogelijkheden met jou en maakt een uiteindelijke keuze over het product dat jij krijgt.

Deze taken vallen onder de taken van iedere adviseur. Deze moeten altijd omschreven staan in een dienstverleningsdocument. In dit document staan de taken en de bijbehorende tarieven. Daarnaast staat hier ook in omschreven hoeveel tijd de adviseur kwijt denkt te zijn aan het uitbrengen van advies en de bemiddeling.

ALTIJD BETER ADVIES BIJ EEN ONAFHANKELIJK FINANCIEEL ADVISEUR

Weet je nog niet precies of je voor een onafhankelijk financieel adviseur uit Oisterwijk moet gaan of voor een adviseur van een grote bank, is het goed om de verschillen te weten. Een adviseur bij een grote bank zal uitsluitend producten aanbieden die binnen het assortiment van de bank vallen. Een onafhankelijke adviseur gaat hierbij verder en kijkt naar alle mogelijkheden die bij jouw situatie passen. Hierdoor krijg je een completer advies en kun je ook verwachten dat je een beter product ontvangt. Daardoor kun je soms beter voor een duurdere oplossing kiezen dan te gaan voor goedkoop advies bij jouw bank. Je weet immers zeker dat je het advies krijgt waar je recht op hebt.

TARIEVEN BEREKEND AAN DE HAND VAN HET SOORT PRODUCT

De tarieven zijn dus een goede om in de gaten te houden. Dit is geheel afhankelijk van het soort product dat jij afneemt. Een hypotheek kan meer kosten, doordat er een bepaald percentage verrekend wordt en de financieel adviseur uit Oisterwijk er een bepaald aantal uren in steekt om jou van het beste product te voorzien. Kijk daarbij ook welke producten jij af wilt nemen. Het enige product behoeft meer tijd dan de andere en zal daarom ook duurder uitkomen. Onderstaande tabel geeft een goed voorbeeld van de kosten die jij kunt verwachten bij een afhankelijke adviseur.

AanbiederBedragStarters
Knab1300 euro1300 euro
ABN Amro2100 euro1750 euro
De Hypotheker2990 euro2990 euro
SNS bank2195 euro1900 euro
Rabobank1750 euro1450 euro
ING bank2100 euro2100 euro

VRAAG ALTIJD HOELANG EEN ADVISEUR BEZIG DENKT TE ZIJN

Zoals je ziet, betaal je bij iedere aanbieder een ander bedrag. Daarnaast berekenen deze ook vaak andere bedragen voor starters dan wanneer jij jouw hypotheek wilt verhogen of oversluiten. Een onafhankelijk financieel adviseur uit Oisterwijk rekent een uurtarief. Afhankelijk van de tijd die erin gestoken wordt om jouw advies en bemiddeling rond te krijgen wordt de uiteindelijke prijs bepaald. Tijdens het kennismakingsgesprek is het daarom altijd goed om te vragen hoelang de adviseur bezig denkt te zijn met jouw product. Hierdoor krijg je een goed beeld van de totale kosten. Bekijk daarbij ook altijd goed het document, waarin alle taken vermeld staan. Als je hier op let, in combinatie met de tarieven en de licentie die een financieel adviseur in zijn bezit heeft, weet je welke partijen betrouwbaar zijn en waar je het beste product vandaan kunt halen. Jouw hypotheek wordt op deze manier een stuk zekerder.

BEGIN MET VERGELIJKEN VAN ALLE ADVISEURS

Vraag via de website offertes aan van een onafhankelijk financieel adviseur uit Oisterwijk, zodat je direct een beeld hebt van de verschillende adviseurs waar jij een samenwerking mee aan kunt gaan. Op deze manier heb je altijd alle mogelijkheden op een rijtje en kun je van hieruit de kennismakingsgesprekken gaan plannen. Op deze manier kun je voor jezelf nagaan of jij de uitgaven wilt maken en met welke adviseur jij in zee wilt gaan. Wacht daarom niet te lang en begin vandaag nog met het opvragen van de offertes. Zodat je jouw hypotheek rond kunt krijgen en jouw nieuwe woning kunt betreden.